top of page

Auberginer gratineret med ost og basilikum

Ingredienser:
til 4 pers.

• 1 ½ kg auberginer
• ½ dl olivenolie
• 1 finthakket løg
• 2 kg flåede og hakkede tomater
• 1 spsk. friskhakket basilikum
• 150 g parmesan ost
• 250 g mozzarella (lille rund i væske) skæres i skiver
• salt og peber

Tilberedning:
Skær stilkene af auberginerne. Skær dem i skiver. Drys dem med salt. Lad dem trække 30 minutter med en tallerken over som pres.

Imens laves tomatsaucen. Varm olivenolien i en tykbundet gryde. Svits løget til det er gyldent. Tilsæt tomater og basilikum. Lad det småkoge uden låg til det er blevet tykt. Rør jævnligt. Smag til med salt og peber.

Skyl auberginerne under koldt vand. Dup dem tørre med køkkenrulle. Læg aubergine skiverne på en bageplade med bagepapir og steg/bag dem i ovnen ved 200 grader til de er brune.

Smør et fad. Læg et lag auberginer, drys med parmesan, dæk med mozzarellaskiver, kom lidt tomatsauce over. Gentag til ingredienserne er brugt. Slut med et lag tomatsauce og parmesan. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Serveres varm eller kold som man har lyst til. Retten kan sagtens laves dagen før den skal bruges.

Indsendt af: Annie Overgård Sørensen

bottom of page