Team Tøs - Et netværk for kvindelige jægere
Tilbehør og andet
Jagtkogebog skrevet af Nikolaj Juel
Masser af opskrifter på vildt
http://www.dk-kogebogen.dk/vildt-index.php
Svenske vildt opskrifter
http://www.jaktjournalen.se/recept/
Vildtpoolen (eksotiske svenske opskrifter)
http://www.viltpoolen.com/privat/recept.php
Jagtmiddagen fra Ledreborg Slot
Jagtmiddag menu 1. (4 personer) fra kurset på Ledreborg 2007
Opskrifterne er udarbejdet af Gitte og Peter Smærup
Forret:
Røget fasanbryst med flødestuvede rodfrugter
Ingredienser:
Fasanerne saltes og koldrøges hos slagter.
1 stk. røget fasanbryst
2 dl. hvidvin indkoges til ca. 0.5 dl
2.5 dl piskefløde
1 gulerod, ½ persillerod, 4 jordskokker, 1 porre,
Tilberedning:
Hvidvin og fløde koges let sammen
Rodfrugter skæres i strimler og svitses
Fløden hældes på rodfrugterne og smages til med salt og peber. Evt. lidt citron.
Fasanen skæres i stimler og anrettes på en bund af rodfrugter
Hovedret:
Råvildt filet med kartoffeltærte, svampesauce og æplekompot
Ingredienser:
Kød: 800 gr. Råvildt filet
Tærtebund: 100 gr. smør 100 gr. mel, ½ tsk. salt , 1 æg
Tærtefyld: 4-5 kartofler, et bund forårsløg, timian, 2 dl. Cremefraiche 38 % eller fløde, 1 dl. mælk,
3 æg, 50 gr. røget cheddar
Saucen: ½ dl. indkogt rødvin, 3 dl. fon, 100 gr. svampe, maizena, 50 gr. smør
Æblekompot: 4 cox orange, 1 spsk. smør, 2 spsk. sukker, to stilke rosmarin
Tilberedning:
Tærtebunden æltes sammen til en mørdej og rulles ud og kommes i en smurt springform.
Fyld: Kartoflerne skæres i stimler, forårsløgene snittes og begge dele svitses i olie. Tilsæt timian, salt og peber.
Æg, cremefraiche/fløde og mælk piskes sammen og blandes med grøntsagsfyldet og kommes derefter i springformen med lidt reven cheddar
Bages ca. 45 min. ved 200 grader.
Saucen: fon og rødvin koges sammen. Svampene svitses og kommes i. Saucen jævnes let med maizena.
Monteres med smør
Æblerne skæres i både, og svitses på panden i smør med sukker og rosmarin
Kødet steges i smør/olie på en hed pande i ca. 15 min. Krydres med salt og peber.
Dessert:
Appelsin cremebrülee
Ingredienser:
En stang vanilje, 5 dl. Piskefløde, 6 æggeblommer, 90 gr. Sukker, ½ appelsin(fint revet skal)
Tilberedning:
Sukker, fløde, vanilje og appelsinskal koges op.
Æggeblommer piskes godt. Hæld fløden på æggene mens der piskes.
Hældes gennem en sigte i små portionsforme og bages i vand bad i ca. 1 time ved 125 – 150 grader. Sættes på køl. Efter afkøling drysses med rå rørsukker, og flamberes med gasbrænder til sukkeret karameliserer