top of page

Nyhedsbrev nr 13

Se vores nye fine logo!

Untitled-14.png

Mini Country Fair i Huberthuset 9+10 august

Igen i år har Team Tøs en stand til Mini Country Fair hos Huberthuset.

Kom og hils på os, lad os tage en snak og måske se de flotte trofæer vi udstiller.

Se evt. mere ved at klikke på knappen.

Læs Dortes beretning af hendes præmie ved fødselsdagsskydningen

Vildsvinejagt ved Gransjö

Til Team Tøs 20 års fødselsdagsskydning var jeg den heldige vinder af en vildsvinejagt ved Gransjö i Sverige, sponsoreret af fhv. Skytte Henrik Flink.

 

Jeg vil gerne dele denne fantastiske oplevelse med jer:

Indledningsvis vil jeg fortælle, at jeg tidligere har været på vildsvinejagt i Sverige uden at se eller høre nogle svin overhovedet, så jeg havde faktisk meldt ud, at vildsvinejagt ikke var noget for mig. Jeg har nu revurderet denne holdning.

Jeg havde aftalt med Henrik, at jeg ville ankomme fredag om eftermiddagen. Jeg fik der en guidet tur, hvor jeg fik vist 3 forskellige foderpladser med skydetårne. Det var 3 fine lukkede skydetårne med god udsigt til foderpladserne.

Efter et veltillavet aftensmåltid og nogle gode jagtråd blev jeg kørt ud til et af skydetårnene, og omkring kl. 23 var jeg klar.

Ca. 1 og en halv time senere begyndte det at pusle i skovbunden, og efter lidt tid begyndte en sort skygge at bevæge sig rundt på foderpladsen.

Jeg fangede den med mit kikkertsigte, men så vendte den om og gik væk igen. Heldigvis fortrød den og kom tilbage. Da den stod fint med siden til, afgav jeg et skud. Efter at have genvundet syn og hørelse, kunne jeg høre en kortvarig raslen i skovbunden, og så blev der stille.

 

Jeg ringede til Henrik, der straks kom og hjalp med at eftersøge svinet. Efter en del søgen og uden at finde svin eller sweiss, ringede Henrik til en sweisshundefører, der kom for at hjælpe med eftersøgningen.

Hund og fører fandt sweiss, men noget kunne tyde på, at Henrik og jeg havde fået det spredt ud på området, for hunden søgte i alle retninger. Heldigvis lykkedes det at finde mere sweiss og hurtigt derefter også det nedlagte svin ca. 100 meter fra, hvor det var blevet skudt. Det var et fint svin på omkring 45 kg. Med møje og besvær fik vi trukket det ud fra skovbunden, så Henrik kunne køre dertil og samle det op med sin traktor.

Ud over at være forhenværende skytte, er Henrik også forhenværende slagter, så alt arbejdet med at ordne svinet efterfølgende, tog han sig af – rent luksus.

På trods af, at præmien lød på 1 stk. vildsvin, fik jeg tilbud om yderligere et forsøg den følgende aften /nat. Der sad jeg så klar i et nyt tårn ca. 1 time tidligere end den foregående aften altså ved 22-tiden. Ca. en time og 15 minutter senere dukkede der pludselig en lille rotte på 6-7 smågrise op på foderpladsen. De smaskede i et væk, med de forblev stående samlet, så det var helt umuligt at få en enkelt lille gris på skudhold. Da jeg jo havde været heldig at nedlægge et svin aftenen før, valgte jeg bare at sidde og nyde synet af de små grise, der forsynede sig med lidt majskorn, og som skrevet, smaskede højlydt. Efter et stykke tid forlod de foderpladsen, og ud over underholdningen fra 3 ugler, skete der ikke yderligere på den jagt.

Alt i alt havde jeg en rigtig god tur og har genvundet lysten til at komme på vildsvinejagt.

Mange hilsner fra

Dorte

IMG_63304.jpg
thumbnail_nat_vildsvin.jpg
thumbnail_Vildsvin.jpg
bottom of page