top of page
Team Tøs` historie

Den 13 maj 1999 startede vi en Team Tøs gruppe.

Team Tøs var et projekt startet op af Dansk Skytte Unions breddeudvalg i efteråret 1997 i et forsøg på at få flere piger til at interessere sig for flugtskydning, og det er lykkedes. Der findes i dag Team Tøs eller lignende grupper flere steder på Sjælland, Fyn, Bornholm og i Jylland. Kontakt os gerne for at få vejledning og gode ideer, hvis du har lyst til at starte en Team Tøs gruppe, eller hvis du vil vide, hvor den nærmeste Team Tøs gruppe er.

Team Tøs er efterhånden mere blevet et netværk for jagtglade piger end et flugtskydningsprojekt under Skytte Unionen. Medlemmerne kommer fra hele landet, dog flest fra Sjælland. I 2013 rundede vi 300 medlemmer.

 

Vi deltager i Regions- og Danmarks-mesterskaber både under Danmarks Jægerforbund og Dansk Flugtskydnings Union, og vi har 2 hold med i Flugtskydningsturneringen i Vestsjællands Amt.
Også med riflerne er vi aktive og deltager i NSK's pigeskydning i Ulfborg og i forskellige jagtfeldtskydninger. Vi træner løbende skydning og skyder mærkeskydninger. 

Hvert år på Kristi Himmelfarts Dag afholder vi en stor præmieskydning kun for piger, hvor der er deltagere fra hele landet, men sjællænderne er nok i flertal, og vi deltager flittigt i andre præmieskydninger, hvor der er damerækker. 

Ud over at mødes på lerduebanen og riffelbanen gå de fleste på jagt. 

Efteråret starter med en rystesammenaften, hvor alle medlemmer er velkommen. Tjek aktivitetslisten og meld dig gerne til.

 

Vi har arrangeret og deltaget i jagtkurser i både Danmark og Polen, og flere og flere af pigerne tager på jagt i udlandet. De sidste par år har vi selv arrangeret et jagtkursus for kvindelige jægere, som har taget jagttegn inden for de sidste 3 år. 
Der har været Team Tøs medlemmer på jagt i Sverige, Norge, Finland, Polen, Ungarn, Skotland, England, Namibia, Sydafrika, Canada og New Zealand, så når vi mødes til hyggeaftener er der altid nogen, der kan fortælle om spændende jagtoplevelser.
De sidste år har nogle medlemmer arrangeret drivjagter i Tyskland og Sverige, hvor vi kun er piger, og det har været nogle rigtig sjove ture.

 

Af andre aktiviteter, vi har arrangeret eller deltaget i, kan bl.a nævnes ture til Susegården i Sverige, for at skyde mere jagtrelaterede lerduer, end man kan på flugtskydningsbanerne i Danmark, pilefletterkursus, knivkursus, en aften om jagts skrevne og uskrevne regler, vi har haft bøssemageren til at fortælle om våben pasning og tilpasning og om valget af den rette patron, vi har besøgt jagtforretninger, vi holder kurser i skydning til løbende vildt, vi samles til fælles våbenrensning med vejledning af riffelinstruktørerne, og vi har haft hundepsykologer til at fortælle om vores bedste ven.
Hvert år tager nogle af riffelpigerne afsted til Nordisk Safari Klubs pigeskydning i Ulfborg, og jagtfeldtskydningerne får flere og flere deltagere i Damerækken.

 

Som det sidste tiltag har vi fået en venskabsgruppe i Sverige nemlig JAQT i Skåne, som er en sammenslutning af kvindelige jægere under det Svenske Jægerforbund. Vi vil forsøge at lave arrangementer på tværs af grænsen, og det første år havde vi et kursus i vildsvinejagt arrangeret af SJF, samt en tur til Dyrehaven. De svenske piger er blevet inviteret med på vores jagtkurser og til rystesammenaftenen, og der har været et par stykker, som har taget turen til Danmark.

Vi har også en mulighed for at lave noget for de fiskeinteresserede, og vi har deltaget i et laksefiskekursus i Norge samt et sæljagtkursus, så vi har fået nogle gode kontakter i NJJF, så hvis du er interesseret, giver vi gerne kontakterne videre. 
Kontakten til Sportsfiskerpigerne har Søs og Marianne, så kontakt dem, hvis du vil høre mere.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Team Tøs kan du kontakte tovholderene.

bottom of page