top of page

Braiseret grønkål m/ løg, bacon & æble 

Ingredienser til 1 person:
150 g grønkål
1 medium æble
1 mellem løg
2 skiver bacon
1-2 fed hvidløg
1 tsk olivenolie
2 dl bouillon - her Herbamare.
Agavesirup
Æblecidereddike
Friskkværnet peber, evt salt
Lidt flydende honning

Tilberedning:
Grønkålen skylles meget grundigt og ribbes inden den hakkes groft. Løget skæres i tynde både og hvidløgsfeddene i tynde skiver. Æblet skæres i små tern og baconen ditto.

I en opvarmet gryde sauteres løg, hvidløg og bacon uden at tage farve. Baconen skal ikke være sprød her, den skal blot bidrage med sin røgede smag. Tilsæt kålen og lad den falde lidt sammen. Hæld bouillon ved og læg låg på gryde. Lad kålen simre i ca 10 minutter.

Tag derefter låget af og lad det meste af væden koge væk. Tilsæt æblet (de når at blive møre i kålens eftervarme) og smagt til med et par dråber agavesirup og æblecidereddike. Giv til sidst et drys sort peber. Evt salt, men baconen salter også.
Til sidst kan man hælde lidt flydende honning over og servere til f.eks vildsvin.

Indsendt af: Lene Skovgaard

bottom of page