top of page

Chokolademouse

Ingredienser:
Til ca. 4 portioner skal du bruge:
300 g mørk (eller lys) chokolade (konditor chokolade)
6 æg (blomme og hvide) SKAL være pasteuriseret, for at undgå Salmonella.
2 dl piskefløde 
2 spsk. Vanillesukker

 

Pynt:
Sukker violer

 

Proces:
• Lav først et vandbad, ved at hælde kogende vand i en gryde, som en anden gryde derefter kan stå i. 
Øh ja, således at gryden kan stå nede i vandet (som koger). Hvis du er til fact, kan jeg her oplyse interesserede læsere, at vandbadet skal have en temperatur på ca. 80 grader. 
• Du flækker nu ckokoladen ned i gryden i vandbadet (ikke i vandet). 
• I mens du venter på at chokoladen smelter, pisker du 6 æggehvider meget meget stive. 
• Hva´ så der, du styre det da for vildt. Du skal nu rense piskeriset. Herefter pisker du piskefløden meget stiv (men det skal ikke piskes til smør). Tilsæt lidt vanillesukker.
• Hov, PASSS PÅÅÅÅ. Chokoladen er nok ved at være smeltet helt. Bland æggeblommerne i den varme chokolade. Brug evt. håndmixeren. Mix og mix og mix til du får en jævn chokolade masse. Bland forsigtigt flødeskum, chokoladecreme og hvider sammen. 
• Flot nok. Hvis du godt kan lide chokolade, kan du diskret slikke på piskerisene inden du vasker dem af. 
• Nå, fordel moussen i nogle skåle. Og husk; folk er nogle store kyllinger, så lav små portioner. ”Ligger godt i maven”.
• Sæt skålene i køleskabet og vent nogle timer (dette er slet ikke så let som det lyder, altså at vente på moussen i et par timer). 
• Moussen skal serveres kold. Inden servering pyntes desserten med sukker violer. Der kan ikke advares for tit DETTE HAR IKKE NOGET MED BLOMSTER AT GØRE !. 

 

Forslag :
Ja du kan starte med at lave hele opskriften som beskrevet, men med hvid chokolade. Kom lidt af dette i dine mousse-skåle, og VIGTIGT! KØL dem af. 
Lav så den mørke chokolade og arranger den oven på den hvide. Og HOPLA, så har du lavet en to farvet mousse.

 

Indsendt af: Helle Høst-Madsen

bottom of page