top of page

Elgkarbonader

Ingredienser til 4 personer:

1 stort løg
Smør til stegning
12 enebær
1 æg
2½ dl mælk
1½ dL rasp
600 g hakket elgkød
ca 1½ tsk salt
ca ½ tsk peber
1/4 tsk muskat
1 knsp nellike

Tilberedning:
Hak løget og steg det i smør uden at det bruner
Kom æg, mælk, enebær og løg i en blender og kør til fin mos.
Bland mosen med det hakkede kød, rasp, salt og krydderier og lad farsen stå og trække mindst 15 minutter. Form og steg 4 bøffer i smør.

Tilbehør

1 stor porre
16 små tomater
olie til stegning
1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret
lidt mel (kan sikkert undværes)
3 dl piskefløde
Salt og peber
Mandel eller asgarges kartofler

Tilberedning:
Skær porren i grove ringe og del tomaterne i 2 eller 4.
Svits porren i varm olie, tilsæt tomaterne og steg kort. Drys lidt mel over og tilsæt piskefløden. Kom salt, peber og timian i og lad det koge nogle minnuetter.
Smag sovsen til og fordel den på 4 varme tallerkner. Placer bøffen oven på.

 

Indsendt af: Siri Torpe

bottom of page