top of page

Elgsuppe

Ingredienser til 6 personer:

2 kg elgkød (bryst, tværreb, skank, bov)
1 kg kraftben – elg er bedst men okseben kan også bruges
2,5 l vand


Suppevisk: bindes af porreblade, selleritop, løvstikke og evt. frisk timian hvis man kan li’ det.
½ selleri
2 gulerødder
1 persillerod eller pastinak
2 porrer
salt

Tilberedning:

Sæt kødet over i koldt vand og bring det langsomt i kog. Skum suppen – gerne af flere omgange. 
Læg suppevisken i, tilsæt salt, dæmp varmen og læg låg på gryden.
Øvrige grøntsager renses og lægges i gryden – undtagen porrerne. Grøntsagerne koges indtil de er møre (stik i dem med en kødnål – der må gerne være lidt modstand). Grøntsagerne tages op efterhånden som de er møre. Afkøles og skæres i små tern.

Samlet kogetid for kødet er 2 til 3 timer – tjek undervejs.

Tag kødet op når det er mørt – sluk for suppen og fjern ben og suppevisen (smides ud).
Si suppen og skum evt. fedt af.
Porrerne skæres i skiver og koges i suppen. 
Kødet skæres i små mundrette tern og lægges retur i suppen.
Varm øvrige grøntsager (skåret i små tern) i suppen.

Tilbehør

Flute

Indsendt af: Søs Granzow

bottom of page