top of page
Farseret fasan med pistacienødder og fuglefars med lilla sauce

Ingredienser:
Bryst og lårkød (ca 350g) fra 4 fasaner (helst kokke, så brystet bliver tykt)
150 g pistacienødder eller andre nødder
Krydderurter efter eget valg 
1 æg 
ca 50 g mel
salt, peber

Tilberedning:
Lårkød blendes med nødder, æg, mel og krydderurter og krydderier. Kom evt lidt fløde i så farsen ikke bliver for fast.
Kom farsen i en sprøjtepose, sprøjt ca 1 cm tykke pølser ud på et stykke bagepapir og kom "pølserne i fryseren ca 30 minutter.

Imens laves saucen: 1 hakket løg, 1 spsk dijonsennep og 2 spsk rosa peber ristes i en kasserolle. Kom 1/2 flaske rødvin i og lad det koge ind til ca 1/3. Tilsæt nu 1/2 L creme fraiche 38%. Lad det hele koge i ca 20-30 minutter, så burde det ikke være nødvendigt at jævne

Så skal der laves et hul gennem fasanbrysterne på langs (brug f.eks et strygestål). Den frosne fuglefarspølse stikkes ind i hullet.
Hvis man har lidt travlt eller kun tynde fasanbryster, kan man i stedet lægge 2 fasanbryster sammen om farsen og lukke med kødnåle eller ombinde med snor.

Brun brysterne godt og kom dem i en bradepande, som stilles i ovnen ca 10-15 minutter alt efter tykkelsen. De må endelig ikke få for meget.

Del brysterle på skrå og kom saucen hen over.
Server med f.eks aspargeskartofler og en grøn salat

Indsendt af: Fra madlavningskurset

bottom of page