top of page

Fasan som pakkeløsning

Ingredienser:

2 fasaner
125 g hakkede champignon
1 spsk smør
½ dl portvin
½ dl fløde
1 spsk friskhakkede krydderurter (f.eks basillikun, timian og persille)
Salt og friskkværnet peber
4 pæne hvidkålsblade
4 skiver bacon

Fond: 
Fasanskroget
1 løg i kvarter
1 gulerod
stilke fra krydderurterne
½ l vand
salt og hele peberkorn

Tilberedning:

Skræ fasanbrysterne af og del dem i 2 stykker. Skær køddet fra lårene og hak det i en food processor eller med en skarp kniv. Hak også gerne indmaden med.
Skær fasanskroget i mindre stykker og kog fond mindst ½ time.
Imens laves fasanpakkerne.
Steg de hakkede champignon på en tør pande, til al væden er fordampet. Smelt smørret på panden og kom det hakkede fasankød på. Kødet steges til det er brunt, så kommes portvin og fløde på og det koger ind. Smag til med krydderurter, salt og peber.
4 flotte yderblade fra et hvidkål dyppes 30 sekunder i kogende vand. Stokkene fjernes og ½ fasanbryst og 1/4 af kødblandingen lægges på hver sit hvidkålsblad. Bladet pakkes om indholdet og et stk bacon vikles omkring. Holdes sammen med kødnål eller tandstik.

Pakkerne lægges med lukningen nedad i et indfast fad. Hæld fond ved, så det lige dækker bunden af fadet. Steg fasanpakkerne i en forvarmet ovn ved 200 °C 25-30 minutter. Tjek at det ikke steger tørt.

Sauce: Si stegeskyen fra fasanpakkerne ned i en gryde. Si også resten af fonden. Kog lidt ind. Jævn saucen og smag til med fløde og portvin.

Tilbehør: Asparges kartofler og varm kålsalat.

Varm kålsalat:
2 fed finthakket hvidløg, sauteres i 2 spsk olivenolie. Tilsæt 4 spsk balsamico eddike og lad det koge lidt ind. Kom 4-6 knuste enebær og ca 500 g meget fintskåret hvidkål i gryden og vend kålen hele tiden mens det steger 7-10 minutter. Kålen skal være sprød. Smag til med salt og peber. Kan også serveres kold.

Indsendt af: Lene Skovgaard

bottom of page