top of page

Fasansuppe


Hovedret eller fyldig forret.Suppen er en himmerigsmundfuld 
(4-6 personer)

Ingredienser:
1 fasan
2 skiver røget bacon
1 gulerod
1 løg
½ fed hvidløg
1 trekant rodselleri eller 4 stilke bladselleri
1 æble
1 appelsin
½ tsk. Timian
½ tsk. Paprika
1 tsk. Rosmarin
salt
Hvid peber
½ tsk. Gurkemeje
1 liter bouillon (terning)
4-5 dl. Piskefløde
1 spsk. Smør
8 cl. Cognac
12 cl. Tør madeira
2-3 spsk. Maisena Mel
1 bundt persille
Bacon tern

Tilberedning:
Skær bryststykkerne af fasanen. Hug resten af fasanen i småstumper. Brun småstumperne og baconen i smør. Når det er pænt brunt flamberes det i cognacen. 
Skær frugt og grønt i små stykker, bland i og lad snurre lidt. Læg krydderi i og rør rundt. Hæld bouillonen i og lad det hele småkoge under låg i ca. en time (gerne længere). 
Brun bryststykkerne og lad dem efterfølgende snurre på panden sammen med lidt suppe i 15 min, tag bryststykkerne op og hæld væden sammen med suppen. Suppen sis over i en ren gryde, pisk fløden i og jævn med maisena til suppen er lækker cremet. Suppen monteres med madeira. Bryst stykkerne skæres ud i tynde stykker og puttes i suppen. Serveres rygende varm med frisk hakket persille og ristede bacon tern
(til arbejdstid skal beregnes ca en time, der til kommer selvfølgelig kogetiden)

bottom of page