top of page

Girafgryde

Ingredienser:
1½ kg short rib (okse eller kalve tværreb skåret og savet i store tern)
50 g margarine
2-3 løg skåret groft ud
2-3 gulerødder i tykke mønter 
2-3 hvidløg i småstykker
1 spsk Dijon sennep (ikke for stærk, så bliver det bittert)
1 spsk tørret timian (eller en stor kvist frisk)
½-1 spsk paprika
salt og peber
1½-2 Giraf øl (man kan sikkert sagtens bruge andre former for øl)
Andre grøntsager og krydderier kan bruges, prøv dig frem.

Tilberedning:
Brun kødet på alle sider. Tag det op og svits løg, hvidløg og gulerødder.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med sennep og krydderier. Tilsæt 1½ Giraf øl og lad det simre under låg 1½ til 2½ time alt efter om det er kalve eller okse tværreb, du bruger. Den sidste ½ øl drikker du imens.
Kan evt jævnes med lidt mel.

 

Serveres med kartoffelmos eller ris

Indsendt af: Lene Skovgaard

bottom of page