
Team Tøs - Et netværk for kvindelige jægere

Helle’s Elg gullasch suppe
Ingredienser til 4-6 personer:
1 kg elgkød skåret i tern (kan evt udskiftes med andet vildt kød eller oksekød)
Smør til at brune kødet i
1 spsk Rød thai karry fra glas blandes med under brunningen
4-6 gulerødder
½ hvidkåls hoved
½ selleri
4-6 løg
4-6 porre
1 stort fed hvidløg
2 dåser flåede tomater
1 liter Boulion
2,5 dl piskefløde
Tilberedning:
Grønsagerne renses og skæres i passende stykker. Lægges i en gryde sammen med boullionen og de flåede tomater. Det hele bringes i kog. Koger i 30-45 min hvor efter det findeles med stav blender.
Kødet brunes sammen med den røde karry i smørret og tilsættes suppen sammen med fløden og det hele simre videre uden låg til kødet er mørt. (ca. 2 timer)
Der krydres efter behag med salt, peber, chili og evt. honning
Brug de grønsager du kan få fat i – det er ikke så vigtigt om det er lige præcis det der står på listen eller om der er mere eller mindre af det ene eller det andet.
Serveres med flutes og smør
Jeg tager forbehold for portion størrelsen – Bjørn siger altid at jeg kun kan lave mad til min. 20 personer :-)
Indsendt af: Helle Høst Madsen (fra Rystesammenaftenen 2014)





