top of page

Hvid gløgg 
 

Ingredienser:

Fyld:
Ca 10 tørrede abrikoser
2 dl calvados, pærebrændevin, snaps eller anden spiritus
Skær abrikoserne i tynde strimler, kom dem i et glas med låg og overhæld dem med spiritus. Lad det trække mindst 3 timer.

Gløgg-essens:
3 friske kumquats i skiver
1 økologisk citron 
ca ½ tsk friskrevet ingefær
5 kanelstænger
8 stjerneanis
1 vanillestang halveret på langs
5 stk hel kardemomme
2 dl sukker
8 dl æblejuice/most
Citronskal rives og derefter presses saften ud og kommes i en lille gryde sammen med det andet.
Bring essensen i kog og lad den simre under låg ½ time. Afkøles let og sies derefter.

 

Gløgg:
2 flasker hvidvin (ikke for tør)
½ fl. hvid portvin
Gløgg-essensen


Varm forsigtigt op. Det må ikke koge.
Fordel abrikosstykkerne i gløggglas, den resterende spiritus, som abrikoserne ikke har opsuget kommes i gryden, lige før den fordeles i gløgglassene

Det er et dejligt alternativ til den traditionelle gløgg, og man kan sagtens spise æbleskiver til.

Indsendt af: Lene Skovgaard

bottom of page