
Team Tøs - Et netværk for kvindelige jægere

Ida's æblekage
Ingredienser:
Syrlige æbler
Mandler
Makroner
Portvin
Makronrasp
Tilberedning:
Bunden i en skål - ildfast - dækkes af makroner, der gennemvæddes med portvin (de skal ikke sejle!!!) Friske, ikke for søde, sprøde æbler skrælles og hele æblet rives på det grove jern, således at man står tilbage med skroget. De revne æbler lægges i et lag på makronerne og derefter fordeles smuttede mandler hen over og der drysses et lag makronrasp. Yderligere et lag revne æbler, mandler og et lag makronrasp. Makronraspen - specielt det øverste lag skal dække æblerne.
Der lægges nogle få tynde skiver smør hen over raspen og skålen sættes i ovnen 180-200 grader i ca 20 min. Lidt afhængig af, hvor tyk skålen er. Jo hurtigere skålen sættes i ovnen jo friskere smager æblerne.
Kan serveres med gele og flødeskum eller blot flødeskum.
Indsendt af: Ida Hansen





