Team Tøs - Et netværk for kvindelige jægere
Indbagt fasanbryst med appelsinsalat
Ingredienser:
Bryst og overlårkød fra 3 fasaner
6 plader butterdej
1 fintskåret porre
2 fintskårede gulerødder
en lille smule finthakket løg
6 appelsiner
Lidt pinjekerner
Skrogene koges til fond sammen med lidt urter. Brun først skrog og urter godt og hæld vand på, så det dækker. Kog mange timer, så der kun bliver et par dl tilbage. Jævn evt til sauce eller gem fonden i fryseren.
Tilberedning:
Brun bryststykkerne og lad dem køle af.
Blend en fars af lårkød, lidt mel, lidt fløde, 1 æg, salt og peber.
Udrul butterdejspladerne lidt og læg 1/6 af farsen derpå. Ovenpå lægges det afkølede fasanbryst.
Herpå lægges de fintskårne urter og butterdejen lukkes derom. Pensel godt for at samle pladerne.
Vend pakkerne om og pensel hele overfladen. Bages i ovn ved 180 grader 20-25 minutter. Pas på de ikke får for meget.
Imens laves en Appelsinsalat:
Skralden skæres af 6 appelsiner og derefter skæres bådene ud, så man ikke får skindet med. Juicen presses ud af appelsinresterne og kommes over appelsinbådene. Fintsnittet Icebergsalat blandes i.
Pinjekernerne ristes på en tør pande, afkøles og kommes over appelsinerne. (+ evt lidt tranebær)
Kan serveres med små kartofler, som er forkogt, olieret, saltet, krydret og derefter i ovnen 15 minutter.
Indsendt af: Fra madlavningskurset