Lene's elgruller

Ingredienser til 6 personer:

1 kg elg inderlår (andet reelt kød fra elgen kan sikkert også bruges)
1-2 pakker bacon i tynde skiver
1oo-150 g hvidløgsost
1 løg og en gulerod
Vildtbouillon 
Piskefløde
Evt. champignon 
Maizena Jævner

Tilberedning:
Kødet skæres i tynde skiver på tværs af fibrene, det er nemmest hvis der er kun er halvt optøet.
Lad det tø helt og smør en lille klat hvidløgsost ud på hver.
Del baconskiverne midt over og læg en halv skive på hver skive, og rul dem så sammen og luk med en kødnål eller en trætandstik.

Brun rullerne hurtigt på en pande ved god varme (osten vil meget gerne ud og det sprutter fælt) og kom dem op i en gryde. Krydder med peber (pas på med saltet, da både bacon og ost indeholder meget) og kom ca. 3 dl vildtbouillon ved. 1 løg og en gulerod i store stykker ned i gryden (de skal kun give smag og kasseres til sidst). Tjek indimellem, om der skal mere væde ved.
Lad det simre i ca. 1 time, til det er meget mørt. De sidste 10-15 minutter kom jeg 1 dl piskefløde ved. Man kunne godt have tilsat champignon til retten, men det er ikke nødvendigt
Tag rullerne op i en serveringsskål, jævn sousen med Maizena Jævner og hæld den over rullerne igen.

Alternativ: Udskift hvidløgsosten med en tynd skive blåskimmelost i rullerne og krydder med enebær efter de er brunet, så bliver smagen mere vildtagtig. Tilsæt evt. en håndfuld soltørrede tranebær. 
Ja det er kun fantasien som sætter grænser :-) 

Tilbehør 
Serveres med en god kartoffelmos eller basmatiris og en skål grøn salat, eller den alternative waldorfsalat, som du finder under "Tilbehør"

 

Indsendt af: Lene Skovgaard

Teamtoes.dk - gengivelse kun tilladt mod skriftlig tilladelse                                                   

 

Kontakt info: Teamtoes@outlook.dk                                                                                                                                                    Mobilpay: 42416400  Bank 0892 0002046574

  • google-plus-square
  • Twitter Square
  • facebook-square