Team Tøs - Et netværk for kvindelige jægere
Mælkechokolade med varm (kold) hindbærsauce
Dessert til 8 personer
Kagebund:
3 æggehvider
1 usprøjtet appelsin
400 g ren, rå marcipan
1 æg
4 spsk kakao
Fyld:
½ liter piskefløde
300 g mælkechokolade ( ca. 30 % kakao)
3 pasteuriserede æggeblommer
Pynt:
125 g hindbær,
(50 g høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Varm hindbærsauce:
600 g hindbær - evt. frosne
2 spsk florsukker
Bagetid: Ca. 20 min. Ved 175 C.
-------------------------------------------------------------------------------
Kagebund: Pisk æggehviderne stive. Riv appelsinen på rivejernets fine side og riv marcipanen på den grove side. Vend marcipan, æg, appelsinskal og kakao sammen og vend forsigtigt æggehviderne i. Hæld blandingen i en smurt springform ( ca. 24 cm i diameter) og bag kagebunden midt i ovnen. Lad kagebunden køle af på en bagerist.
Fyld: Smelt chokoladen over vandbad og pisk imens fløden til flødeskum. Lad chokoladen køle lidt af og vend æggeblommerne heri. Vend forsigtigt halvdelen af flødeskummet i chokoladen og vend derefter chokoladeblandingen i resten af flødeskummet. Læg kagebunden tilbage i springformen og hæld chokoladefyldet på bunden. Dæk med alufolie og frys kagen i mindst 4 timer.
Ved serveringen: Stil kagen til optøning ca. ½ time før servering. Giv imens hindbær og florsukker et opkog og smag hindbærsaucen til. Pynt kagen med hindbær og høvlet chokolade. Server kagen sammen med den varme ( kolde) hindbærsauce.
Fryseegnet: Ja. Uden pynt
Indsendt af Alice Bille