top of page

Mariannes rådyrpaté

Ingredienser:

1 rådyrlever ca 700-800 g
Kødet fra 1 hals ca 1 kg
(hvis der ikke er nok, "spædes" op med skinkefars)
250 gr hakket, fersk spæk
½ dl cognac
3-4 fed hvidløg
50 g salt
1½ spsk groftkværnet peber
1½ spsk knust enebær (brug morter)
2 spsk mel
2 spsk vand
2 pk bacon i skiver

 

 

Tilberedning:
Lever og kød hakkes som til tatar.
Varm cognac op til kogepunktet og køl af.
Bland alle ingredienser i en stor skål.
Fór en stor brødform (8 x 8 x 25 cm) med bacon og fyld farsen i.
Dæk med bacon og dæk øverste halvdel af forme med 2 x sølvpapir.
Bages 2½-3 timer i vandbad ved 175°C
Tag patéen ud af ovnen og lad den køle lidt af, inden den stilles koldt med 1 + ½ indpakket mursten som pres.

 

Servering:
Skær i ½ cm tykke skiver og server med groft brød, små agurker, oliven og Rødkålssalat med chiliristede solsikkekerner (se tilbehør)

 

 

Indsendt af: Marianne Granzow

bottom of page