top of page

Marineret vildsvineryg

1 stk. vildsvineryg på ca. 2-3 kg

3-5 spsk smør

¼ - ½ l fløde, evt. Danablue

3 løg
1 bdt bredbladet persille

1 bdt. Timian

¼ del selleri

2 gulerødder

Marinade :

Ca. ½ - ¾ flaske rødvin

Salt/peber ( kan erstattes med 2 porter, gnid da kødet med en knivspids stødt allehånde og nelliker inden marineringen.)
1 løg i tykke skiver

ca. 20 sorte hele peberkorn 

ca. 10 enebær

1 citron i skiver,
1 bdt timian

1 gulerod i skiver

1/8 del selleri i tern.

Fremgangsmåde:
Kødet ordnes og fedtet skæres i rudemønster. Kødet gnides med salt/peber, lægges i marinaden mindst 12-16 timer i køleskabet.

(tips: anbring kødet i en kraftig frostpose, tilsæt marinaden. Sug luft ud af posen og slå en knude. Kom det i en ekstra pose og evt. anbring det i et fad, så skulle uheldet være ude, sejler
Det ikke i køleskabet. På denne måde behøver man ikke vende kødet under marineringen, da man har marinaden rundt om hele ryggen.)

Stegen tages op og belægges med smørret, lægges i en bradepande på et lag af persille, timian, løg, gulerødder og selleri. Stilles i en forvarmet ovn ca. 170 C, steges ca. 2 ½ time på interval grill (evt. luft ovn på 165 C) stegen dryppes jævnligt under stegningen. Kødet tages ud og dækkes til mens den trækker. Fonden sies og saucen laves på marinaden, fløde og evt. danablue, kan evt. jævnes. Filetstykkerne skæres fra ryggen, skæres i skiver og lægges tilbage på ryggen.

Forslag til tilbehør:

pommes duccess, stegte champignon, waldorffsalat og sukkerkogte æble med tyttebær i.

Indsendt af: Alice Bille

bottom of page