top of page

Noisettekager 

Som regel er lækre kager både vanskelige og tidskrævende at lave, men her er opskriften på en lækkerbisken som er både nem og hurtig:

Ingredienser og tilberedning:
200 g hasselnøddekerne
200 g melis
1 dl æggehvider

Hak nødderne fint eventuelt i blender og bland dem med sukker og æggehvide. Sæt meget små klatter af med en teske på bagepapir og gør dem så flade og runde som en 1 krone, sæt pladen i en forvarmet ovn ved 180ºC i 8-10 min afkøl kagerne på bagerist.
Læg de små sprøde nøddekager sammen to og to med denne creme:

150 g smør (smeltet)
3 æggeblommer
120g flormelis
2 tsk kakao
1 tsk kaffepulver

Smelt smørret og kom forsigtig det varme smør i æggeblommerne idet man risikere at æggeblommerne klumper tilbage på vandbad og bland de andre ingredienser og pisk det et øjeblik med elpisker sæt skålen i fryseren og pisk med jævne mellemrum, så cremen bliver luftig.
Læg kagerne sammen og opbevar kagerne i fryseren, er der creme i overskud, så gem det i fryseren.

Indsendt af: Pernille Buttenschøn

bottom of page