top of page

Pernilles Nøddekage 

Ingredienser:

Kage 
4 æg
250 g hasselnødder
250 g sukker
1 tsk bagepulver

Creme
200 g lys chokolade
200 g mørk chokolade
1 dl frisk presset appelsinjuice
revenskal af 2 appelsiner
½ l piskefløde

Tilberedning:

Kage
Pisk æggene med sukker, findel nødderne, bland pagepulver i nødderne og rør det i æggemassen. Bages i springform i forvarmet ovn ved 170°C på næstnederste rille i ca 1 time. Læg papir over de sidste 15 min.

Creme
Bræk chokoladen i stykker, lunes i vandbad, når chokoladen er blød, røres den sammen. Pisk fløden stiv, rør chokoladen i. Rør derefter appelsinsaft og skal i, lad creme stå i køleskab og blive fast rør engang imellem.

Flæk kagen og fordel chokoladen cremen over og under, hvordan det nu passer
Kagen kan holde sig i køleskab i flere dage, kan fryses, tøs op eller serveres som en slags islagkage

 

Indsendt af: Pernille Buttenschøn

bottom of page