top of page

Rystesammen dessert 2004 

Rødvinskogte figner (12 personer)

Dagen før: ½ liter rødvin, 125 gr. Rørsukker, 2-3 stk. citronskal, 1 stjerneanis, 500 gr. Tørrede figner

Bring alle ingredienser i kog i en gryde. Kog dem ved svag varme under låg ca. 45 minutter. Fjern citronskal og stjerneanis og stil gryden med låg til afkøling natten over.

Inden servering: tag fignerne op og anret i en skål. Kog lagen lidt ind, lad køle af og hæld lagen over fignerne.

Serveres med: vanilieis / soft ice, brombærsorbet og chokoladekage.

 

Brombærsorbet:

Dagen før: 2 dl. Vand koges lidt ind med 100 gr. Sukker, tilsæt 400-500 gr. blendede brombær (må gerne være optøet) og lad det hele simre 1 time indtil bærrene er helt møre.

Lad det køle af og blend én gang mere. Fryses ned natten over.

5-6 timer før servering: lad sorbeen tø lidt op, blend igen. Sæt tilbage i fryser.

Tages op ca. 45 minutter før servering (ellers er det hårdt som beton).

 

Chokoladekage ( 20 personer )

400 gr. Mørk chokolade min 55% kakao
2 dl. Stærk kaffe
300 gr. Sukker
250 gr. Blødt smør
6 æg
125 gr. Hvedemel
½ dl orangelikør, f.eks. Grand Marnier eller Controu

Beklæd en lille bradepande ( 4 x 18 x 25 cm) med bagepapir.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt i skål over vandbad. Pisk kaffe og sukker i. Pisk smør i lidt efter lidt. Tag skålen op af vandbad og pisk æggene i et ad gangen. Vend sigtet mel i skiftesvis med orangelikør. Hæld det hele i bradepanden. Bages ½ time ved 200 grader.
Lad den køle af og skær i små terninger 3 x 3 cm. Der bliver ca. 40 stykker.

Det hele serveres som desserttallerken, dvs. SMÅ portioner af hver ting, server med god portvin.

 

Indsendt af: Marianne Granzow

bottom of page