Team Tøs - Et netværk for kvindelige jægere
Rystesammen isen 2002
Ingredienser:
2 nøddebunde:
100 g hasselnødder
100 g sukker
½ tsk bagepulver
3 æggehvider
Nødderne blendes og blandes med sukker og bagepulver. Hviderne piskes stive og blandes forsigtigt med nøddeblandingen. Dejen smøres ud til 2 bunde på bagepapir. Bages ca. 25 min ved 175°C. Papiret fjernes inden bundene er helt kolde.
Marcipaniscreme:
3 æggeblommer
50 g sukker
80 g revet rå marcipan
3 dl piskefløde
Æggeblommer og sukker piskes. Marcipanen piskes i æggesnapsen. Fløden piskes og vendes i.
Chokoladeiscreme:
3 æggeblommer
50 g sukker
100 g smeltet chokolade
3 dl piskefløde
Samme fremgangsmåde som marcipanisen
Islagkagen lægges sammen:
Nøddebundene smøres med et tyndt lag god brombærsyltetøj (eller andet). Den ene bund lægges i en rund springform. Hæld chokoladeiscremen over, derefter lægges den anden bund i og til sidst marcipaniscremen. Fryses mindst 4 timer.
Kan pyntes med chokoladeblade, kiwifrugter eller brombær.
Indsendt af: Lene Skovgaard