top of page

Rystesammen isen 2002 

Ingredienser:

2 nøddebunde:
100 g hasselnødder
100 g sukker
½ tsk bagepulver
3 æggehvider

Nødderne blendes og blandes med sukker og bagepulver. Hviderne piskes stive og blandes forsigtigt med nøddeblandingen. Dejen smøres ud til 2 bunde på bagepapir. Bages ca. 25 min ved 175°C. Papiret fjernes inden bundene er helt kolde.

 

Marcipaniscreme:
3 æggeblommer
50 g sukker
80 g revet rå marcipan
3 dl piskefløde

Æggeblommer og sukker piskes. Marcipanen piskes i æggesnapsen. Fløden piskes og vendes i.

 

Chokoladeiscreme:
3 æggeblommer
50 g sukker
100 g smeltet chokolade
3 dl piskefløde

 

Samme fremgangsmåde som marcipanisen

Islagkagen lægges sammen:

Nøddebundene smøres med et tyndt lag god brombærsyltetøj (eller andet). Den ene bund lægges i en rund springform. Hæld chokoladeiscremen over, derefter lægges den anden bund i og til sidst marcipaniscremen. Fryses mindst 4 timer.
Kan pyntes med chokoladeblade, kiwifrugter eller brombær.

 

Indsendt af: Lene Skovgaard

bottom of page