top of page

Sauteret hare

Ingredienser:
Fileter og bagløb af en ung velhængt hare,

100 g spæk

150 g smør

200 g champignon

1½ spsk mel

2 dl fløde

citronsaft

salt og peber

reven muskatnød eller quatre epices

Suppe: 1 hakket skalotteløg, 1 gulerod i skiver, 1 porre i skiver, 1 laurbærblad, 1 dl eddike, 2 dl bouillon (eller Oscar's Vildtbouillon)

 

Tilberedning:
Kødet strøes med en blanding af krydderierne og barderes med spækket. Det brunes pænt i smørret, champignons tilsættes og det hele småsteger 15-20 minutter, bagløbene evt lidt længere. Det hele tages op på et fad og dækkes til. Melet røres i fedtstoffet i gryden. Når det er brunt, spædes med den siede suppe og fløden. Saucen smages til med salt, peber og citronsaft (skal være en anelse syrlig). Tilsæt kulør.

 

Spækket tages af kødet, som skæres i skiver og saucen hældes over. 
 

Server evt med stegte kartoffelbåde og bacon, squash og perleløg (se tilbehør)

 

 

 

Indsendt af: Lillian Hansen inspireret af en gammel bog, der hedder Skovfogedens Vildtretter

bottom of page