top of page

Sprængt gåsebryst med grønærtesovs og peberrod

Ingredienser:
2 gåsebryster.
Marinade af 1/4 dl sukker, 3/4 dl salt, knap 1 tsk nitrinsalt, 1 laurbærblad, 6 knuste hvide peberkorn. Bland marinaden og lad brysterne ligge i marinaden i et døgn.

Bouillon og fugleskroget hugget i små stykker, 2 blegselleri stilke, 1 løg, 1/2 porre, 1 laurbærblad, 10 enebær og 2 tsk hvidvinseddike.

Sauce af 5-6 dl bouillon, 3 dl frosne grønne ærter, 100 gram smør.

Tilberedning:
Læg skrog stykkerne i en stor gryde og hæld koldt vand til at dække, bring i kog, skum godt, tilsæt grøntsagerne og krydderier og kog i en time. Si og lad bouillonen simre ved 80 grader, læg gåsebrysterne i og lad dem simre til de har en indre temperatur på 68 grader. Hold brysterne varme.

Kog ærterne i bouillon og bagefter hældes de i en blender, tilsæt smør og blend til en jævnsauce, smag til med salt og peber, hvis nødvendigt.

Skær brysterne i tynde skiver, læg et spejl af ærtesaucen på en tallerken og læg, kødet i midten og pynt med lidt frisk peberrod.
Serveres med kartoffelmos, gerne lavet af aspargeskartofler krydret med lidt Västerbottenost. (jeg tror, ??du kan bruge en hvem som helst tør ost, f.eks Svensk Herregårdsost, som kan købes mange steder, Vetsrehavsost eller en Cheddar)

 

 

Indsendt af:

bottom of page