top of page

Svensk julehare

Ingredienser:
• 1 hare (parteret)
• Smør til at brune i
• 3 spsk. hvedemel
• 2 dl rødvin
• 5-6 dl kraftig bouillon
• 2 løg i tern
• 2 store gulerødder i tykke skiver
• 6 stk. nelliker
• 1 laurbærblad
• 3 fed hvidløg i skiver
• 1-2 spsk. honning
• Saften fra en appelsin
• Salt
• Persille til pynt
• Evt. kulør

 

Tilberedning:
Brun kødet i små portioner og læg det over i en stor gryde. Kog panden/gryden af med lidt bouillon og hæld det over kødet i den store gryde. Strø melet over kødet og bland. Tilsæt vin, bouillon og de øvrige ingredienser undtagen honning, appelsin og salt. 
Sæt evt. nellikerne i gulerodsskiverne, det ser fint/pænt ud.

 

Lad nu haren koge ved svag varme i ca. 45 minutter. Herefter tilsættes honning og frisk presset appelsin saft.

Kog yderligere 10-15 minutter. Smag nu på retten og tilsæt evt. salt.

Retten pyntes med persille og serveres sammen med kartoffelmos.

 

 

 

Indsendt af: Annie Overgård Sørensen
Opskriften stammer fra en svensk jæger.

bottom of page