top of page

Valnøddeis

Ingredienser og tilberedning:

Fyld
100g valnøddekerner
100g rosiner
saft og skal af 1 appelsin
½ dl Grand Marnier

Is-creme
5 æggeblommer
75g sukker
korn af 1 vanillestang
½ liter piskefløde

Hak nødderne groft, og læg dem og rosinerne i en lage af revet appelsinskal, appelsinsaft og Grand Marnier i 4 – 8 timer.
Æggeblommer, sukker og vanillekorn piskes lyse og luftige.
Fløden piskes stiv, blandes med æggene, og piskes lidt på laveste trin, til cremen er blandet.
Cremen stilles i fryseren i 30 min., Efter 30 vendes cremen med fyldet og stilles i fryseren i yderligere 30 min. Rør iscremen igennem og fyld den i den endelige form.

Tilbehør
Brombærsause:
1 dl vand
100g sukker
200g brombær

Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er smeltet, og koger med 2 cm store bobler. Tilsæt brombærrene og kog akkurat op. Lad det køle af til stuetemperatur.

Indsendt af: Kirtsen Andersen

bottom of page