top of page

Vildand i Weber
Til 4 personer

Ingredienser:
2 hele vildænder af den fedeste slags (dvs godt fodrede)
Salt og friskkværnet peber
Kikkoman Teriyaki marinade eller Soya sauce

Tilberedning:
ca 1 1/2 time før anden skal spises fyldes en grillstarter næsten op og tændes. Efter ca 1/2 time er kullene klar og de fordeles i begge sider af Webergrillen, dvs indirekte varme på anden, som placeres i en stegholder midt i grillen. Det kan godt lade sig gøre uden stegholder, hvis bare anden kan ligge pænt på ryggen hele tiden. Lårene kan evt bindes sammen inden anden bliver grillet.
Efter ca 30 minutter pensles anden med Teriyaki marinade eller soya og dette gentages 10 minutter senere. Anden er færdig efter ca 50 minutter, men tjek det ved at stikke i brystet. Selv om anden bliver fuldstændig gennemstegt, så bliver den ikke tør.

 

Tilbehør:
Sommer:
Lav en salat af forskellige salatblade, 2-4 grønne asparges, 4-6 tomater, 1 dl frisk fennikel i små tern, en håndfuld blåbær, 1 mango skåret i tern og en håndfuld cashew nødder (eller valnødder). Kom 2 spsk friskpresset appelsinsaft over. Andre frugter kan selvfølgelig ersrsatte dem jeg brugte.
Nye danske kartofler og en klat smør, så kan det ikke blive meget bedre. 

Vinter: Prøv rødkålssalaten eller grønkålssalaten til (se under tilbehør) og så måske råstegte kartofler. Et fad med rodfrugter i ovn er også fint til anden.

 

 

Indsendt af: Lene Skovgaard

bottom of page