Team Tøs - Et netværk for kvindelige jægere
Vildsvineryg
1-1 ½ kg vildsvineryg
10 enebær
2 strøgne tsk. Edelsüss paprika
150 g letrøget spæk i tynde skiver
10 hele nelliker
1 kop olie
1 strøgen spsk. Mel
21 dl æblesaft (21 dl kan ikke passe, måske skal det være 2 dL)
4 spsk. Tyttebærsyltetøj
2 1/2 dl bouillon
friskkværnet sort peber.
Tilberedning:
Dæk enebærrene med vand og lad den stå i 5 min.
Tør kødet af, fjern evt. sener og gnid med salt og paprika. Dæk oversiden med spækskiver og stik nellikerne ned i spækket, så de holder fast på det.
Læg stegen på ovnristen, hæld olien og enebærrene i bradepanden. Steges i 45-50 min. ved 200 gr.
Dryppes hyppigt, men må ikke vendes.
Stegen tages ud, pakkes i alufolie og holdes varm. Mel røres ud i æblesaften. Skyen sies i kasserollen, æblesaften røres i og så meget bouillon at saucen bliver flødeagtig.
Stegen pakkes ud, spækskiverne fjernes og stegen skæres. Drys med friskkværnet peber ved bordet.
Indsendt af: Alice Bille