top of page

Vildsvineryg

1-1 ½ kg vildsvineryg

10 enebær 

2 strøgne tsk. Edelsüss paprika

150 g letrøget spæk i tynde skiver

10 hele nelliker

1 kop olie

1 strøgen spsk. Mel

21 dl æblesaft (21 dl kan ikke passe, måske skal det være 2 dL)

4 spsk. Tyttebærsyltetøj

2 1/2 dl bouillon

friskkværnet sort peber.

Tilberedning:

Dæk enebærrene med vand og lad den stå i 5 min. 
Tør kødet af, fjern evt. sener og gnid med salt og paprika. Dæk oversiden med spækskiver og stik nellikerne ned i spækket, så de holder fast på det.

Læg stegen på ovnristen, hæld olien og enebærrene i bradepanden. Steges i 45-50 min. ved 200 gr. 
Dryppes hyppigt, men må ikke vendes.

Stegen tages ud, pakkes i alufolie og holdes varm. Mel røres ud i æblesaften. Skyen sies i kasserollen, æblesaften røres i og så meget bouillon at saucen bliver flødeagtig.
Stegen pakkes ud, spækskiverne fjernes og stegen skæres. Drys med friskkværnet peber ved bordet.

Indsendt af: Alice Bille

bottom of page